Moikka!

Pohdin tässä maalaisjärjellä blogien hyviä ja huonoja puolia. Hyviä puolia on varmasti blogin kirjoittajan sananvapaus, voi kirjoittaa mistä vaan haluaa, mielipiteitään, voi pitää blogia mieluisasta harrastuksestaan, tai sydäntä lähellä olevasta aiheestaan. Blogien aiheet, tarkoitukset sekä käyttömahdollisuudet ovat luullakseni rajattomat, vain ihmisen oma mielikuvitus asettaa rajat sille millaisen blogin haluaa tehdä ja pitää yllä.

Olen lukenut mm. muotiblogia, hevostalliblogia, leivontablogia, kansanedustajan sekä toimittajan blogia, ystävän pitämää blogia itsestään sekä jonkun julkkiksen "turhanpäiväistä" blogia omista hömpötyksistään. Blogien aiheiden kirjo on varmasti valtava ja olen varmasti vain pieneen murto-osaan törmännyt netissä surffaillessani. Samasta aiheesta pitävät löytävät toisensa blogien välityksellä, voivat esim. vaihtaa ruoka-ohjeita blogien kautta tai keskustella koirien koulutuksesta blogikirjeenvaihdolla.

Blogeja ja niiden kirjoituksia voi kuka vaan kommentoida nimimerkin tai oman nimensä kanssa, kuinka halutessaan kukanenkin tekee. Kantaa siis voi ottaa kaikenlaisiin asioihin blogia pitäessään tai lukiessaan.

Blogien huonoja puolia voisi olla se, sananvapaus mitä blogien kirjoittajalla itsellään on, siinä on vain blogien kirjoittajan oma valvonta ja vastuu omasta blogistaan. Tietääkseni niitä ei valvo kukaan muu kuin blogin pitäjä, ellei jotain pahempaa "sanomista" niistä tule. Huonoja puolia taasen voisi olla blogin julkisuus, blogissa on kaikki kaikkien nähtävillä julkisesti, elikkäs blogin kirjoittajan pitäisi se aina muistaa ottaa huomioon. Mitä blogiin juuri kirjoitit, voi huomenna koulussa tai työpaikalla olla kaikkien puheenaiheena.

Katso ajattelemisen aihetta antava ja aiheeseen liittyvä juttu nettiosoitteesta:

http://www-1.cms.ts.fi/teemat/terveys/274496.html

-PN-