Hei!

Mietin millaisia blogien mahdollisuuksia opiskelemallani sosiaali- ja terveysalalla voisi olla ja miten niitä voisi alalla hyödyntää. Aivan ensimmäiseksi tulee mieleeerilaisista sairauksista ja niiden hoidosta kertovat blogit. Siellä voisi olla esim. diabeteksestä kertova blogi, jota alan ammattilainen pitäisi ja jossa kuka vaan voisi kysyä neuvoa diabeteksensa hoitoon esim elämäntapoihin liittyen. Blogin koordinoija voisi olla vaikka paikallinen sairaanhoitopiiri, jossa olisi töissä esim. sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja joka on käynyt diabeteksen jatkokoulutuksen. Diabetes blogi toimisi nykyaikaisena tiedottajana diabetestä sairastavien terveyden edistämisessä sekä 1 ja 2 tyypin diabeteksen hoidossa.

Diabetes -tai jotain muuta sairautta koskevassa- blogissa voisi sitä sairautta sairastavat tai heidän läheisensä saada tietoa ja ohjausta sekä vertaistukea toisilta sairastuneilta tai läheisiltä, joita aihe koskettaa. Diabetes blogissa voisi olla linkkejä aiheeseen liittyvistä sivuista, joita olisi sitten helppo selailla sieltä. Siellä voisi olla neuvoja kuinka toimia, jos huomaa omien elämäntapojen olevan kohonneena riskinä sille, että voi sairastua diabetekseen.

Blogeja voisi myös hyödyntää mielenterveys- ja päihdehoitotyöhön, tiedottamisen sekä vertaistuen avulla. Sinne voisi esim. johonkin lievään mielenterveyden häiriöön sairastunut kirjoitella omia mietteitään nimimerkin takaa, ja jonne voisi sitten toiset myös kirjoitella ja saada vertaistukea siten. Blogi voisi toimia päihdetyössä ennaltaehkäisevänä kanavana nuorille, siten että siellä jaettaisi tietoa päihteiden vaaroista ja päihdehoitotyöstä, sekä ihan faktatietoa mitä laki sanoo päihteistä.

Tässä oli siis kaksi esimerkkiä mitä nyt tuli ihan ensimmäiseksi mieleen.

-PN-